Προώθηση ιστοσελίδων με backlinks και link building

By | February 15, 2017

προωθηση με backlinksΤι πρέπει να γνωρίζετε για την προώθηση ιστοσελίδων με backlinks

Το SEO με δημιουργία links είναι μια στρατηγική για προώθηση ιστοσελίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Ένα backlink, δηλαδή ένα link πίσω στην ιστοσελίδα σας, είναι στην ουσία μια θετική “ψήφος” για το περιεχόμενο της σελίδας σας. Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google, μπορεί πλέον να είναι πολύ προηγμένες, ωστόσο δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το καλογραμμένο και χρήσιμο περιεχόμενο από αυτό που αυτό που δεν είναι καλό και δεν προσφέρει αξία στον χρήστη, γι’ αυτό και χρησιμοποιούν τη δημοτικότητα των links για να καθορίσουν αν το περιεχόμενο είναι καλής ποιότητας ή όχι. Όσο περισσότερα backlinks τόσο πιο υψηλή θα είναι και η κατάταξη σας, καθώς θα έχετε πολλές “θετικές ψήφους”, οπότε θα σας έρχεται και περισσότερο οργανικό – δωρεάν – traffic. Με απλά λόγια, τα backlinks παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση ιστοσελίδων.

Θα πρέπει εδώ να καταλάβετε ότι δεν είναι όλα τα links ίσης αξίας. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που καθορίζουν τη σημασία ενός link, ωστόσο το πόσο ο κάθε εμάς από αυτούς επηρεάζει την σημασία του κάθε link και κατ’ επέκταση τη κατάταξη σας, δεν είναι ξεκάθαρο επειδή το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης δεν αποκαλύπτουν πλήρως το πώς το σύστημα κατάταξης τους προκειμένου να μην γίνει το link building μία μέθοδος για προώθηση ιστοσελίδων που θα μπορεί να αλλάζει συνέχεια τις κατατάξεις των ιστοσελίδων στα ευρετήρια τους. Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν μεν κάποιες συμβουλές και βασικές κατευθυντήριες γραμμές, αλλά στο τέλος θα πρέπει να επεξεργαστείτε μόνοι σας αυτές τις πληροφορίες και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Ποιος είπε ότι η προώθηση ιστοσελίδων είναι εύκολη υπόθεση;

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για προώθηση ιστοσελίδων με backlinks;

Κάποιοι ειδικοί στο SEO έχουν δημιουργήσει περίπλοκα σχέδια για προώθηση ιστοσελίδων με backlinks με βάση μεγάλες λίστες πιθανών παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την αξία ενός link, αλλά εγώ προτιμώ τα απλά πράγματα, γι ‘αυτό θα μοιραστώ μαζί σας ό, τι έχει αποφέρει αποτελέσματα για μένα στη προώθηση ιστοσελίδων. Πιστεύω ότι οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αξία των links είναι το page rank της σελίδας από την οποία προέρχεται το link, το πραγματικό περιεχόμενο της σελίδας γύρω από το link και το αν το link έχει το no-follow tag.

Page rank: ο πιο σημαντικός παράγοντας για προώθηση ιστοσελίδων με link building

Γενικά, όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη μίας ιστοσελίδας τόσο πολυτιμοτερα θα είναι και τα links σε αυτή τη σελίδα θα είναι. Φυσικά, όπως και σε κάθε κανόνα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν μια σελίδα με υψηλό πage rank περιέχει 10 εξερχόμενα links, τότε αυτά τα links μάλλον θα είναι είναι αρκετά ισχυρά και πολύτιμα για τη προώθηση ιστοσελιδων. Αν όμως μία σελίδα περιέχει 500 εξερχόμενα links, τα links αυτά είναι ουσιαστικά άχρηστα. Με άλλα λόγια, ο αριθμός links σε κάθε σελίδα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο link building.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να καταλάβετε καλύτερα, έστω ότι μια σελίδα έχει Χ πόντους με βάση το page rank της. Για το παράδειγμά μας, θα υποθέσουμε ότι η σελίδα έχει 100 πόντους. Εάν υπάρχουν 10 εξωτερικά links σε αυτή τη σελίδα, οι πόντοι της μοιράζονται στα 10 αυτά links, έτσι ώστε κάθε link αξίζει 10 πόντους. Τώρα, αν η ίδια η σελίδα έχει 100 links, τότε με την ίδια λογική, θα ισχύει ότι θα αξίζει 1 μόνο βαθμό το καθένα, πράγμα που τα καθιστά το 90% λιγότερο πολύτιμα για τη προώθηση ιστοσελίδων απ’ ότι τα προηγούμενα.

Φυσικά, αυτό είναι μια υπεραπλούστευση και είμαι βέβαιος ότι ο πραγματικός τύπος υπολογισμού είναι πολύ πιο περίπλοκος, αλλά πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι εννοώ. Στο τέλος, αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι τα links που παίρνετε είναι πιο πολύτιμα όταν προέρχονται από μια σελίδα που δεν έχει πολλά άλλα links. Αυτές οι σελίδες είναι αυτές που πρέπει να κυνηγήσετε για την προώθηση ιστοσελίδων για το site σας.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και ένα site με μια αρχική σελίδα που έχει υψηλή κατάταξη μπορεί να έχει εσωτερικές σελίδες με πολύ χαμηλότερη κατάταξη (ακόμα και 0) . Το Page Rank εκχωρείται για τη κάθε σελίδα ενός site ξεχωριστά και όχι για το site σαν σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι όταν προστίθεται μια σελίδα σε ένα site έχει στην ουσία βαθμό 0, ο οποίος μπορεί και να μην αυξηθεί ποτέ.

Ωστόσο, από τις δοκιμές μου φαίνεται ότι ένα link από ένα site που περιέχει μερικές σελίδες με υψηλή βαθμολογία αποδίδει καλύτερα από ότι links από sites με πολλές σελίδες που έχουν χαμηλή κατάταξη, οπότε πιστεύω ότι η συνολική κατάταξη ολόκληρου του site δεν παίζει κάποιο ρόλο στην διαδικασία κατάταξης, αλλά δεν έχω αδιάσειστα στοιχεία για να το επιβεβαιώσω. Με βάση αυτά λοιπόν, η προώθηση ιστοσελίδων με link building δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε σελίδες με υψηλό page rank. Όχι μόνο οι σελίδες με υψηλό βαθμό είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για link building, αλλά και η ύπαρξη πολλών από αυτές μαζεμένες θα δημιουργήσει ένα αφύσικο μοτίβο link building που πιθανότατα να το δει από η Google ως μια προσπάθεια χειραγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *